X

Team Tijger

Geef de Tijger een toekomst en kom in actie! WNF-tijgeractie

Er leven 7,6 miljard mensen in deze wereld en er zijn nog slechts 3900 tijgers!

Ooit kwamen tijgers voor in grote delen van Azië, tot in het oosten van Turkije en Rusland aan toe. Nu leven er alleen nog tijgers op enkele plekken in India, Oost-Rusland en Zuidoost-Azië, in een gebied dat bij elkaar opgeteld nog maar 7 procent beslaat van zijn oorspronkelijke leefgebied. Ook in het noorden van China leeft nog een kleine populatie tijgers. Het totale aantal tijgers in het wild wordt geschat op ongeveer 3900.

Medicijnen

Alle tijgers in het wild lopen gevaar in een zware klem of valstrik van commerciële stropers te lopen. In Azië worden veel onderdelen van de tijger gebruikt als medicijn, een gewoonte die al heel veel tijgers het leven heeft gekost. Die medicijnen zijn inmiddels peperduur maar door de toegenomen welvaart in Azië voor steeds meer mensen bereikbaar. Dus blijven de criminele stropers hun illegale praktijken uitvoeren. Want hoe minder tijgers, hoe meer ze opbrengen. Een tijger is goud waard.

Te weinig ruimte

Een ander probleem voor de tijger is ruimte. Tijgers hebben uitgestrekte gebieden nodig om te kunnen jagen en zich te kunnen voortplanten. Aaneengesloten natuur is in de streken waar ze leven steeds moeilijker te vinden. Waar eerst bossen waren, zijn nu mensen en huizen, boerderijen, wegen, fabrieken, plantages en houtkapbedrijven. Veel tijgers sterven of krijgen geen jongen meer omdat hun leefgebied te klein wordt om voldoende prooidieren te vinden. Of omdat er teveel prooidieren (al dan niet illegaal) worden bejaagd.

 


Team facts

Baltic Sea Circle 2018 - Amsterdam to Amsterdam - Dutch Edition
#55
Ford

Vehicle

Teamchef

Sjoerd Teerenstra

Team members

Willem Teerenstra

this website uses cookies to ensure you get the best experience on our website Read more …